>Expositie 40 jaar Pinkpop

>Pinkpop wordt in 2009 veertig en is daarmee het oudste openluchtfestival van Europa. Pinkpop begon in 1970 in Geleen, maakte één keer in 1987 een zijsprong naar Baarlo en streek het jaar erop definitief neer in Landgraaf. Pinkpop is een Europees festival op Limburgse bodem, een evenement waar Limburg trots op is. Het vierde kroonjaar is reden voor Jan Smeets en het Limburgs Museum om terug te kijken op vier decennia Pinkpop. Vanaf dag één is Jan Smeets de onvermoeibare motor van de organisatie. De veertigste editie is dus ook voor ’s werelds langstzittende festivaldirecteur een persoonlijk jubileum. In een intieme tentoonstelling, die te zien is tot en met 6 september, maakt Smeets de bezoeker deelgenoot van zijn mooiste herinneringen en memorabilia. Posters, stickers, polsbandjes, crew T-shirts, de fameuze zonnehoedjes, backstagepassen en ander relikwieën van het festival worden geëxposeerd. Limburgs Museum

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.