>Expositie over Anton Geesink

>

>Expositie over Anton Geesink 8Foto Dick Goossen

Precies 75 jaar geleden werd Anton Geesink geboren in de Utrechtse volksbuurt Wijk C.
Naar aanleiding daarvan werd hij op 6 april in het Volksbuurtmuseum Wijk C feestelijk gehuldigd, in aanwezigheid van zijn vele vrienden, door de burgemeester van de gemeente Utrecht, Aleid Wolfsen. Uit zijn handen ontving hij een prent van de bekende Utrechtse kunstenaar Jeroen Hermkens. Het Volksbuurtmuseum heeft voor deze speciale gelegenheid een kleine tentoonstelling ingericht met als hoogtepunt een zeer fraaie zandsculptuur van ‘De Houdgreep’. Het moment dat Anton wereldfaam verwierf door het verslaan van de japanner Kaminaga in 1964. De sculptuur en de tentoonstelling zijn te bewonderen vanaf 7 april tot en met 7 juni. Di.t/m vr. en zon. van 11.00 uur tot 17.00 uur. Volksbuurtmuseum Wijk C, Waterstraat 27, 3511 BW Utrecht, 030-2318292.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.