>Expositie over Hongaarse kunst

>Tot 15 juni is in het Museum van de schone kunsten in Dijon de expositie “La leçon de Matisse – Fauves hongrois 1904-1914”. Wellicht een reden om tijdens een etappe of bij verblijf van een lang weekend de hoofdstad van Bourgogne te bezoeken. De tentoonstelling is gewijd aan de Hongaarse kunstenaars die een grote stempel hebben gedrukt op de schilderkunst van het begin van de 20e eeuw en tevens de grondleggers waren van de eerste Hongaarse Avant-garde kunstbeweging. Het doel is om deze Hongaarse schilders (Rippl-Rónai, Berény, Czóbel, Ziffer, Márffy, Perlrott Csaba, Boromisza,…) meer bekendheid te geven bij het Franse publiek. Zij leefden allen voor korte of lange duur in Parijs en werden daar aan het begin van de 20e eeuw voornamelijk beïnvloed door het Fauvisme waarvan Henri Matisse de leider was en daardoor een belangrijke bron van inspiratie voor hen vormde. Lees het hele verhaal bij Franceguide

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.