>Familieplezier in Engeland

>In het Nederlandse gezin hebben kinderen vaak een doorslaggevende stem in de vakantiekeuze. Zo moet er volop gezwommen en gesport kunnen worden, als het hoogfrequente pretparkbezoek dat toelaat uiteraard. En ook willen veel kinderen graag met vrienden en/of familie op vakantie te gaan, want dat is wel heel erg gezellig! Gezellig is het zeker, maar het klinkt mogelijk niet als de rustige meivakantie die ú voor ogen had.
Een vakantiebestemming waarvan iedereen kan genieten is te vinden in de Engelse East Midlands. In dit gebied van zes graafschappen net ten noorden van Londen biedt veel mogelijkheden. In het authentieke, verstilde landschap van de East Midlands kunt u wandelen of fietsen naar een van de vele marktstadjes met hun (h)eerlijke streekproducten, boetiekjes en musea. Of u gaat naar een van de (indoor)pretparken, hanggliden of klauteren en roetsjen op boomtophoogte in het bos.
Een van de spannendste outdoor gezinsactiviteiten is te vinden in het National Forest in het graafschap Leicestershire. In een tweedaagse survival moet u letterlijk zien te overleven. U leert uw eigen eten te vergaren, welke planten eetbaar zijn en vooral welke niet, vuur te maken en een veilige slaapplek in te richten. Na deze survival zal uw kijk op de natuur nooit meer hetzelfde zijn.
Vanuit de barre natuur kunt u rechtstreeks door naar de uiterste randen van het heelal. In het National Space Center in Leicester beleeft u met het gezin een adembenemende ontdekkingsreis door de ruimte. Op de Ruimtereizigers Training Academie ontdekt u de vele mysteries van het universum en hun oplossingen. Ook de driedimensionale reis naar de IJsmaan Europa zal u verbluffen. Voor een hele dag in het heelal betaalt u per gezin 45 euro.
Voor slechts 10 euro meer koopt u een ‘Stay, Play, Explore Ticket’. Daarmee krijgt het hele gezin toegang tot 3 attractieparken naar keuze, waaronder het National Space Center. www.discovereastmidlands.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.