>Festas de Lisboa 2009 luidt zomer in

>Vier de komst van de zomer samen met de bevolking van Lissabon tijdens de Festas de Lisboa. Gedurende de hele maand juni 2009 staat Lissabon bol van de jaarlijks terugkerende feestelijkheden en evenementen. Er zijn festivals, straatfeesten in de diverse stadswijken, concerten en, zoals gebruikelijk in Lissabon, is er veel lekker eten. Een van de hoogtepunten van de Festas de Lisboa, is het Fado festival dat onder andere in het Castelo de São Jorge plaatsvindt en in tram 28, waar artiesten tijdens tramritten optreden. De festiviteiten van de Festas de Lisboa trekken in totaal gemiddeld jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.
Tijdens de Festas de Lisboa staan ook een aantal heiligendagen centraal met als hoogtepunt het Festa de Antonio Santo, het feest van de beschermheilige van Portugal: Sint Antonio. Dit wordt gevierd op 13 juni 2009. De avond ervoor, op 12 juni, vindt de Marchas Populares, de grote parade, plaats ter ere van deze heilige. Een vrolijke optocht van (volks-)dansers, acrobaten en muzikanten trekt door de Avenida da Liberdade. Tijdens deze bonte parade wedijveren parochies met elkaar wie de meest kleurrijke kostuums heeft. Jaarlijks trekt de Marchas Populares zo’n 450.000 nationale en internationale bezoekers. Ieder jaar is de parade weer een van de grote trekpleisters van de Festas de Lisboa. Dit komt mede door het enthousiasme van de deelnemende groepen van de verschillende parochies, waarvan de leden veel tijd en energie steken in hun fantasievolle creaties en door de kracht van de Fado en sambamuziek. Langs de paraderoute staan eetstalletjes met onder meer verkoop van sangria en gegrilde sardientjes. Voor informatie en een programma van de Festas de Lisboa 2009 kijk op de website van de organisatie: www.egeac.pt (update volgt binnenkort). Meer informatie en nieuws over Fado muziek: www.fado.com. Meer over Lissabon en regio kijk op www.visitlisboa.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.