>Fietsen langs bloeiende bollen

>De fruitbomen beginnen volop te bloeien en de bollenvelden kleuren zich snel. Vandaar, dat de website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) een speciale reeks bloesem- en bollenfietsroutes publiceert. Voor de recreatieve fietser in zowel Nederland als in Vlaanderen.
De fruitbomen bloeien in april en mei. Eerst vormen de sneeuwwitte kersen- en pruimenbloesems zich, gevolgd door de eveneens witte perenbloesem en uiteindelijk de roze appelbloesem. In het voorjaar vanaf half april tot half mei, afhankelijk van het weer, staan ook de bollenvelden volop in een kleurrijke bloei. De speciale fietsroutes van Fietsen Eén Twee Drie doorkruisen de gebieden. In de Bollenstreek en in de Betuwe. Rond Sint Truiden en elders in Haspengouw. In Zuid-Limburg en in de Voerstreek.
Fietsen Eén Twee Drie werkt wat betreft de bloesemstand nauw samen met de website Bloesem-Informatie Betuwe en de Fruitwebcam Sint-Truiden. Op www.bloesem.info wordt ongeveer dagelijks een nieuwe foto geplaatst, waarop de actuele stand van zaken in de Betuwe te zien is. Op de Fruitwebcam van de Tuinbouwschool in Sint Truiden zijn elke minuut live-beelden te zien van de kersenbomen (voorgrond) en de appelplantage (achteraan).
Bloesem- en bollenfietsroutes: www.bloesembollenroutes.123.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.