>Fietsen over spoorbanen

>>Fietsen over spoorbanen 8De Amerikaanse staat Massachusetts heeft verlaten spoorwegen omgetoverd tot fietsparadijsjes. De routes lopen dwars door ongerepte natuurparken, via charmante stadjes en langs de uitgestrekte kustlijn. Fietsen door Massachusetts prikkelt de zintuigen: een frisse zeewind, geurende bossen, mooie rivieren en historische achtergronden.
Lange tijd was Cape Cod, nu één van de hotspots van Masschusetts, alleen per boot te bereiken. Echter, toen het schiereiland ontdekt werd als vakantiebestemming bij Massachusetts’ stedelingen, werd in 1848 een spoorweg aangelegd van de hoofdstad Boston naar het stadje Provincetown op het puntje van de Cape. Bijna honderd jaar lang reisde het groeiende aantal bezoekers via deze spoorlijn van de stad naar hun geliefde zomerverblijf. In de jaren dertig werd de auto zo populair als vervoermiddel, dat de rails in verval raakte. Tegenwoordig is er langs de trainrails een route uitgezet die ideaal is voor fietsers.
Het volgen van de voormalige koloniale treinroute is een uitgelezen kans om Cape Cod te ontdekken. Het 33 kilometer lange fietspad loopt langs de kust, door steden, langs schitterende zoutmeren en door pijnboombossen. Naast het fietspad loopt tevens een zandpad dat ideaal is voor ruiters, joggers en wandelaars.
Door heel Massachusetts liggen juweeltjes van fietsroutes langs verlaten spoorwegen. Zo is er de 16 kilometer lange Ashuwillticook spoorroute, die door de vallei van de Hoosic-rivier loopt in de Berkshires en wordt omringd door de schoonheid van Mount Greylock en de Hoosac Mountain Ranges.
www.railstotrails.org | www.massvacation.com | www.masscentralrailtrail.org

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.