>Fietsmaand opent in Biddinghuizen

>

Rintje Ritsma (NED) at a World Cup in Thialf (...[Rintje Ritsma – Image via Wikipedia]

De landelijke opening van de Meimaand Fietsmaand vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 mei op de Flevoboulevard in Biddinghuizen. Op vrijdag 1 mei starten bij FlevOnice de festiviteiten met een burgemeestersrace. Burgemeesters uit het gehele land trappen het fietsweekend in estafettevorm af. Vervolgens worden alle fietsers met bél uitgenodigd voor een poging tot het verbreken van het record Fietsbel bellen. In het verdere weekend tot en met zondag 3 mei zullen dagelijks diverse clinics zoals skaten, trikken, nordic bladen plaatsvinden en worden blokart-, step-, ligfiets- en andere demonstraties verzorgd. FlevOnice biedt zelfs de gelegenheid om weer te kunnen schaatsen op de (krabbel)ijsbaan. Hier kan ook kennis gemaakt worden met schaatstoppers Rintje Ritsma, Annemarie Thomas en Jochem Uytdehaage. Profile ‘de Fietsspecialist’ organiseert een grote fietsfair. Daar wordt alles wat met fietsen te maken heeft, verkocht. Kunstenaars zullen hun ‘fiets’kunsten vertonen en iedereen mag deel te nemen aan een wedstrijd tijdrit rijden over 5- kilometer. Naast de Bmx stuntfietsers en eenwielers, is er voor kinderen van alles te beleven; schmink, eierkoeken versieren, theater, suikerspinnen, etc. Dagelijks wordt het evenement afgesloten met een barbeque broodjes grill, veiling en verloting. Opbrengsten van de kunstfietsveiling gaan naar het Colombinehuis. Het Colombinehuis, aangesloten bij de Flevoboulevard, is een vakantieverblijf voor families met zieke kinderen.
De speciaal in het leven geroepen Fietssouvenirtocht van de Flevoboulevard brengt mensen langs uiteenlopende natuurgebieden als bos, polders en stranden. De Fietssouvenirtocht kan de hele maand mei dagelijks van 10.00 – 17.00 uur gefietst worden.
De Flevoboulevard is een samenwerkingsverband van 26 horeca-, watersport- en recreatiebedrijven aan de Flevolandse kustlijn van het Veluwemeer. www.flevoboulevard.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.