>Grote trek ultieme safaribelevenis

>De grote trek van de wildebeesten, of wel de gnoes, staat weer voor de deur. Dit jaarlijks terugkerend natuurspektakel, waarbij de dieren met miljoenen tegelijk vanuit de Serengeti naar het Masai Mara reservaat in Kenia trekken, is de ultieme safari beleving en wordt door velen ook wel een natuurlijk wereldwonder genoemd.
Elk jaar in juni verzamelen circa 1.3 miljoen wildebeesten zich in de Serengeti woestijn in Tanzania om te kalveren. Geleidelijk vormen zij zo een grote kudde, die door de geur van regen naar het noordelijk gelegen Kenia wordt gedwongen, op zoek naar de sappige graslanden van het Keniaanse Masai Mara reservaat. De kudde wordt aangevuld met zebra’s en antilopen, met in hun kielzog leeuwen, luipaarden en hyena’s die op zoek zijn naar de zwakkeren in de kudde.
Dit natuurverschijnsel is één van de meest spectaculaire ter wereld en het geluid van de aanstormende horde beesten, is met het geroffel van miljoenen hoeven en het diepe gegrom en geknor een zeer indrukwekkende belevenis. De aanblik van de woeste kudde die wilde rivieren probeert over te steken terwijl krokodillen op de loer liggen is onvergetelijk.
De Masai Mara is één van de beroemdste natuurreservaten ter wereld en wordt alom geroemd om haar grote diversiteit aan wild. Zeker ten tijde van de Grote Trek maakt ‘de Mara’ Kenia tot de utlieme safaribestemming. De migratie is het beste s’morgens vroeg te bewonderen, ofwel met jeeps, te voet of te paard. Helemaal ulitem is de ballonsafari, waarbij men als het ware over de kuddes heenzweeft.
Het hoogtepunt van de migratie vindt plaats in juli en augustus. Het is verstandig vroegtijdig te boeken, want de meeste tented camps en lodges in de Masai Mara zijn rondom deze periode al behoorlijk vol. www.magicalkenya.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.