>Heineken-festival in…Spanje

>In de regio Valencia weet men wat feesten is. Vuur, vuurwerk, exposities en shows zijn vaste onderdelen van de honderden festivals die het gehele jaar in deze Spaanse regio plaatsvinden. Elke aanleiding, of dit nu een religieuze, historische of culturele gebeurtenis is, wordt hier aangegrepen om massaal feest te vieren. Muziek, dans, klederdracht en spectaculaire rituelen doen de dorpen en steden bruisen van saamhorigheid.
De regio Valencia is een geliefde ontmoetingsplaats voor muzikale kunstenaars. Niet vreemd, want zij spelen hier in de meest mooie decors. Spanjes grootste muziekfestival vindt plaats op 16 tot en met 19 juli tijdens het FIB Heineken festival in de kustplaats Benicàssim. Ruim honderd internationaal geroemde artiesten brengen dan op vier verschillende podia hun klanken ten gehore. Onder hen dit jaar Oasis, de Kings of Leon en Franz Ferdinand. De straten van Benicàssim, eens een toevluchtsoord voor piraten en smokkelaars, zijn vier dagen lang gevuld met kunst, theater, film- en dansfestijnen. Tijdens de Juli-markt in de stad Valencia worden de hele maand verschillende gratis concerten, theatershows, openluchtfilms, sportevenemeneten en stierengevechten georganiseerd. Een ware aanrader is de Eclectische Nacht in de futuristische Stad van Kunst en Wetenschappen (CAC). De verbazingwekkende architectuur en watervlaktes staan die avond vol in de schijnwerpers en acteurs, jongleurs, gevechtskunstenaars, dansers, en muzikanten mengen zich tussen het publiek.
Meer informatie Valencia: www.landvalencia.com | Data en locatie festivals | en www.comunitatvalenciana.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.