>Hoe praten dieren met elkaar?

>Leeuwen grommen, beren brommen en olifanten tetteren. Wat zij ons daarmee proberen te vertellen, ontdekken bezoekers gedurende de ‘Grommen & Brommen-Weken’ die tijdens de meivakantie worden georganiseerd in Safaripark Beekse Bergen. In de safaribus leggen rangers uit hoe dieren communiceren en in het Afrikadorp kunnen bezoekers deelnemen aan de dierengeluidenquiz.
Zoals mensen met elkaar praten, maken ook dieren geluiden om boodschappen over te brengen. Bovendien voegen ze daar net als mensen vaak een flinke dosis ‘body language’ aan toe. Maar, hoe werkt dat nu precies? En, wát proberen de dieren elkaar en ons te vertellen? Tot en met zondag 10 mei leggen rangers in de safaribus uit hoe dieren communiceren. Onderweg komen zij verschillende voorbeelden tegen zoals jachtluipaarden, zebra’s, leeuwen en giraffen. Wie genoeg kennis heeft opgedaan, kan deze testen in het Afrikadorp. Daar speelt een ranger meerdere keren per dag een dierengeluidenquiz, waarin bezoekers van alle leeftijden het tegen elkaar opnemen en strijden om safariprijzen. Safaripark Beekse Bergen (Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek) is tijdens de meivakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. www.beeksebergen.nl [Foto: Panthera Multimedia]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.