>Hotel aan de kust populair

>De Nederlander brengt dit jaar de meivakantie het liefst door aan de kust. De Veluwe en Antwerpen volgen als tweede en derde keuze voor een hotelovernachting. Dit blijkt uit onderzoek op basis van duizenden hotelboekingen voor de meivakantie, bij reissite Weekendjeweg.nl. Opvallend in vergelijking tot 2008 is de zichtbare groei in de hotelovernachtingen binnen Nederland. Waar vorig jaar vier Nederlandse regio’s in de top 10 van bestemmingen stonden, zijn dat er dit jaar liefst zes. Den Haag en Utrecht zijn de nieuwe binnenkomers in de meivakantie top 10.
“Wij analyseren continu welke bestemmingen populair zijn bij onze gasten. Zodoende kunnen wij ons aanbod daar goed op afstemmen”, stelt Ed Trentelman, woordvoerder van Weekendjeweg.nl. “Het feit dat Nederlanders nu dichter bij huis blijven, komt toch omdat men geen grote uitgaven wil doen in deze onzekere tijden. Daarnaast is de gemiddelde kamerprijs aanzienlijk gedaald. Voor een hotel aan de kust, tijdens de meivakantie, kost een weekendje weg voor twee personen incl. ontbijt 170 euro. Vorig jaar lag dit nog op 193 euro tijdens de meivakantie.”
Top 10 hotelbestemmingen
Strand/Kust 9,8%
Veluwe 8,0%
Antwerpen en omgeving 6,0%
Parijs en omgeving 5,2%
Eindhoven en omgeving 4,7%
Brussel en omgeving 4,1%
Maastricht en omgeving 4,0%
Den Haag en omgeving 3,6%
Utrecht 2,9%
Berlijn en omgeving 2,9%

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.