>Hotels kunnen niet om internet heen

>Veel gasten zoeken wereldwijd als eerste op internet naar een hotel; op de tweede plaats staan vrienden en collega’s. Bijna de helft kijkt bovendien of het hotel ook draadloos internet aanbiedt.
Dit meldt Personal Computer Magazine naar aanleiding van een onderzoek van Reuters Synovate. Bijna eenderde van alle respondenten gebruikt als eerste het internet; vrienden en collega’s worden vooral geraadpleegd door Aziaten. Rond de zeventien procent, bijna allemaal Japanners, gebruikt alleen maar hotelrecensiesites bij het kiezen van een hotel. Ongeveer zeventig procent van alle ondervraagde reizigers zegt dat ze door de economische malaise een goedkoper hotel boeken.
Bijna de helft van alle respondenten gebruikt het internet om hotels te vergelijken, maar tien procent kiest het eerste, goede hotel waar ze op stuiten. Ongeveer 47 procent kijkt vóór het boeken of het hotel ook draadloos internet aanbiedt. Voor sommige reizigers, ongeveer tien procent, is het belangrijk dat een hotel “groen” is. Sommige grote hotelketens huren mensen in om de belangrijkste recensiesites in de gaten te houden. (Bron: Horeca-entree)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.