>Koken met sterren in Duitsland

>Net als in Nederland hebben de Duitsers het koken ontdekt. De Duitse keuken is allang niet meer alleen Bratwurst, Sauerkraut en Leberknödel: de Duitsers hebben zelfs hun eigen ‘Jamie’: Tim Mälzer. De nieuwste trend is om op kookles te gaan bij sterrenkoks.
In La Vie in Osnabrück verraadt de jonge ambitieuze sterrenkok Thomas Bühner de beste trucs voor teppanyaki-grillen wokken. Zelfs de grootste leek in de keuken kan na een beginnerscursus in de ‘Smaakschool’ een Michelin-waardig menu op tafel zetten.
In Schlosshotel Lerbach in Bergisch Gladbach geeft driesterrenkok Dieter Müller een kijkje in de keuken. Een arrangement inclusief diner, overnachting met ontbijt en kookles kost 520 euro voor twee personen. In restaurant Hugos in het InterConti in Berlijn geeft chef Thomas Kammeier zijn masterclasses. Het eigen viergangenmenu bereiden onder deskundige leiding kost hier 310 euro. De drankjes zijn inbegrepen en als aandenken krijgt elke deelnemer een superdeluxe Global koksmes cadeau.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.