>Lage pond maakt wandelen populair

>

Limestone Way, Peak District, Derbyshire[Image by Darren Copley via Flickr]

Het Peak District Walking Festival viert zijn eerste lustrum van 25 april t/m 4 mei met meer dan 130 wandelingen voor alle leeftijden op ieder niveau. Het festival behoort tot de grootste wandelevenementen van Engeland en heeft zich in zijn 5-jarig bestaan ook in Nederland bijzonder populair gemaakt. Niet in de laatste plaats vanwege de zeer gunstige wisselkoers van het Britse pond, waardoor een verblijf in de East Midlands goedkoper is geworden dan ooit.
Het Peak District in het graafschap Derbyshire in de Engelse East Midlands, kenmerkt zich door zijn grillige verscheidenheid aan landschappen. Van de uitgestrekte heidevelden en grindstenen rotsformaties van de Dark Peak, tot de zacht glooiende kalksteenvalleien van de White Peak. Enthousiaste wandelaars komen keer op keer terug om te genieten van dit adembenemende landschap dat zij bij iedere wandeling vanuit een nieuw perspectief zien.
Het graafschap Derbyshire biedt net als alle counties in de East Midlands een uitgebreid aanbod van accommodaties voor ieder budget. Dankzij de lage stand van het Britse pond is dit aanbod nog aantrekkelijker geworden. Informatie over verblijf in romantische luxe landhuishotels, moderne hotelketens of eenvoudige Bed & Breakfasts bij de boer vindt u op www.discovereastmidlands.nl. hier kunt u ook online uw accommodatie boeken. De website biedt daarnaast verdere informatie over het Peak District en het Walking Festival.
De East Midlands is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Een retourticket met BMI Baby van Schiphol naar East Midlands Airport kost vanaf €145,- (inclusief alle toeslagen). Met de auto kunt u vanuit Rotterdam elke avond/nacht met P&O Ferries naar Hull varen. Een retourtje voor twee personen met auto en een standaard cabine kost vanaf €278,-.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.