>Leren over dieren

>De scheten van mossels bevatten lachgas en de boeren die koeien laten zijn slecht voor het milieu. Het aaien van een huisdier is juist weer goed voor onze bloeddruk. Deze en andere wetenswaardigheden komen bezoekers te weten op 17, 18 en 19 april tijdens Animal Event in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Tijdens Animal Event zijn er zes verschillende dierenpleinen ingericht, waar meer dan 100 soorten (huis)dieren aanwezig zijn. Bezoekers komen alles te weten over de verzorging en training van verschillende dieren, van kat tot papegaai en van fjordenpaard tot roofvogel. Midden tussen de wilde dieren van Safaripark Beekse Bergen vinden wervelende shows plaats, zoals een politiehondentraining en een clinic van topamazone Imke Schellekens-Bartels en paardenfluisteraar Emiel Voest. Ook kunnen kinderen zich laten schminken als dier en zijn er leuke prijzen te winnen bij de vele spelletjes. Er zijn tal van workshops: van het maken van speeltjes voor je konijn tot het wandelen met een blindengeleidehond. Hondenbezitters kunnen hun viervoeter leren ‘doggydancen’ en daarna samen kijken bij de finale van ‘De leukste hondentruc van Nederland’. Niemand minder dan Martin Gaus zit in de jury. www.beeksebergen.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.