>Lieske leidt je door Veenpark

>Op 10 april opent het compleet vernieuwde Veenpark haar deuren. De bezoekers kunnen een nieuwe interactieve ontdekkingstocht maken door de wereld van veen. Voor de rondleiding door het Themapark hebben twee bedrijven de handen in elkaar geslagen en Lieske in het leven geroepen.
Vóór de vernieuwing en verbetering waren de huizen ingericht met meubilair uit de tijd van de veenkoloniën in Drenthe. Bezoekers konden de huisjes in, de spullen bekijken en kregen zo een indruk van hoe het leven er in die tijd uit zag.
De manier van tentoonstellen was ouderwets, passief en niet zo interactief. Het Veenpark was een museum. Daarom is Inspire Industrial Design gevraagd om het Veenpark actief en vernieuwend te maken. Nu kunnen opa’s, oma’s, vaders, moeders en kinderen het themapark niet alleen bekijken maar actief meemaken en er over nadenken. Het Veenpark is nu een leerzaam themapark voor mensen van alle leeftijden, maar geen normaal pretpark of attractiepark. In de huizen zijn allerlei spelpanelen geplaatst die spelenderwijs informatie geven over het leven en werken in het veen. Daarnaast is er een Speur en Scan route aangelegd en is een grote interactieve speeltuin geplaatst.
De bezoekers zien het leven in het veen door de ogen van Lieske. Lieske is een creatie van de samenwerking met Inspire Industrial Design en AnyIdea. Lieske heeft nooit bestaan, maar staat model voor een hele generatie aan turfstekers. Veenpark, Berkenrode 4, Bargercompascuum, www.veenpark.nl
Bekijk de reportage van Elke Dag Vakantie.nl over dit park.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.