>Minder huurauto’s voor toeristen

>Krapte in de autobranche: ook vakantiegangers die auto’s huren merken de gevolgen van de financiële crisis. Het aantal beschikbare huurauto’s op populaire bestemmingen is beduidend minder dan in voorgaande jaren, terwijl de vraag juist is toegenomen. In Spanje, de populairste bestemming voor autohuur onder Nederlanders, zijn dit seizoen in totaal tot 40.000 minder huurauto’s beschikbaar. Deze nijpende situatie is merkbaar in de gehele autohuurbranche. Sunny Cars trekt aan de bel en raadt vakantiegangers aan niet te lang te wachten met het boeken van huurauto’s.
In de Verenigde Staten, Portugal en op de Canarische Eilanden is het aantal te verhuren auto’s bij leveranciers met 20 % geslonken, terwijl deze bestemmingen juist aan populariteit winnen. Voor Mallorca geldt zelfs dat bepaalde categorieën nu al volledig volgeboekt zijn gedurende de Pinksterperiode, iets wat Sunny Cars nog nooit heeft meegemaakt in zo’n vroeg stadium.
De hoofdoorzaak van de verminderde beschikbaarheid: autofabrikanten garanderen geen terugname meer van auto’s die voor autohuur gebruikt worden. Met deze “Buy Back” garantie kochten grote automerken en dealers in het verleden een groot gedeelte van de vloot van verhuurbedrijven terug ten behoeve van de tweedehands verkoop. Verhuurbedrijven kunnen zich het risico niet permitteren deze situatie op te lossen door auto’s op eigen kosten aan te schaffen, temeer omdat banken door de crisis zulke investeringen niet meer financieren. Het resultaat is duidelijk: verhuurbedrijven hebben minder auto’s tot hun beschikking en zullen sneller volgeboekt zijn.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.