>Monsters op Texel

>De vijftig professionele zandkunstenaars uit binnen- en buitenland, die op Texel een indrukwekkend eilandenrijk van zand aan het bouwen zijn, zijn inmiddels halverwege. De meeste beelden van het Nederlands Zandsculpturenfestival krijgen al behoorlijk vorm. Op zaterdag 25 april 2009 gaat het festival, dat draait om beroemde eilanden, voor bezoekers open. Tijdens de eerste vier dagen zijn de ‘carvers’ nog bezig om de laatste hand aan de sculpturen te leggen. Een uniek moment voor de vroege bezoekers om de zandtovenaars aan het werk te zien en eventueel vragen te stellen. De openstelling van het grootste Nederlandse Zandsculpturenfestival, een van de grootste festivals in zijn soort ter wereld, loopt door tot en met zondag 13 september 2009.
Als thema is gekozen voor beroemde eilanden van alle tijden, zoals Kreta, Paaseiland, Atlantis, Liberty Island, Nova Zembla, Alcatraz en natuurlijk Texel zelf. Op alle eilanden worden kenmerkende scènes uitgebeeld. Op het Afrikaanse eiland Madagaskar zijn veel verschillende dieren te zien, op het eiland Elba treurt de verbannen Napoleon, terwijl op Kreta de Minotaurus op nieuwe offers wacht. Het Vrijheidsbeeld is natuurlijk het typerende beeld voor Liberty Island. Zo wordt elk eiland door de zandkunstenaars ingevuld.
Het Nederlands Zandsculpturenfestival op Texel is van zaterdag 25 april tot en met zondag 13 september 2009 dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 7,50. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost een kaartje € 5,50. Kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken.
Het festivalterrein is uitstekend ingericht voor rolstoelen. Honden zijn aangelijnd toegestaan. www.zandsculpturenfestival.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.