>Nieuwe natuurparken sterke troef Zwitserland

>Zwitserland heeft de komende zomer nieuwe natuurtroeven in handen door de aanwijzing van
negen natuurparken van nationale betekenis door de Zwitserse overheid. Deze parken vormen
het kernstuk van de zomercampagne van Zwitserland Toerisme. Op de website van het
verkeersbureau wordt een omvangrijk toeristisch pakket gepresenteerd dat de bezoeker op het
spoor zet van natuurbelevenissen in en rond de nieuwe parken en de UNESCO
wereldnatuurerfgoederen in Zwitserland. De natuur is een van de belangrijkste troeven van Zwitserland. Mogelijkheden om de natuur te voet of met de fiets te beleven, een grote rol voor het openbaar vervoer in het toerisme, kleinschalige en duurzame toerismeprojecten in natuurgebieden. Het zijn allemaal voorbeelden die de afgelopen jaren vorm gekregen hebben en verder worden ontwikkeld. Hoe sterker de vraag naar duurzaam toerisme en gezond leven, hoe meer Zwitserland in beeld komt als bestemming. Daarom is het thema “Natuurreizen”
speerpunt van de toeristische zomerpromotie in 2009.
Het Zwitserse Nationale Park in het Engadin is het oudste van de Alpen (1914). De laatste jaren heeft UNESCO diverse gebieden in Zwitserland erkend als Wereldnatuurerfgoed of biosfeerreservaat. En het Zwitserse Ministerie van Milieuzaken (Bundesamt für Umwelt, BAFU) gaat in 2009 negen natuurparken aanwijzen die het predikaat Park van nationale betekenis krijgen. Gebieden waar flora en fauna beschermd worden, maar waar duurzaam toerisme een kans krijgt. Daartoe behoren ondermeer het Parc Ela in Graubünden, de Chasseral in de Zwitserse Jura, een van de grootste holensystemen van Europa in het park Thunersee-Hohgant en het wildernispark Zürich-Sihlwald, een oerbos voor de poorten van de stad. Op MySwitzerland.com/natuur staan alle natuurparken beschreven en je wordt op het spoor gezet
van dingen die er in en rond de parken te beleven is. Weblinks voeren naar bezienswaardigheden, wandeltips en andere activiteiten, logiesmogelijkheden en producten van de streek. Als routeplanner voor verkenningen in de zomerse natuur staat het netwerk van ZwitserlandMobiel ter beschikking: 20.000 kilometer aan routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, inline skaters en kanovaarders. Uniform bewegwijzerd, nationale en regionale routes, aansluiting op openbaar vervoer, meerdaagse arrangementen met verzorgd bagagevervoer.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.