>Nivon houdt recreatrieruilbeurs

>

[Filmpje: Hoe kies je de juiste wandelschoenen?]

De natuurvriendenhuizen Bosbeek, Morgenrood en Banjaert houden een ruilbeurs/marktplaats voor tweedehands buitensportartikelen. Tijdens de landelijke open dag van het Nivon kunnen zowel aanbieders van, als speurders naar regenjacks, wandelschoenen, matjes en tenten terecht. Een mooie kans voor hergebruik aan de start van het buitensportseizoen in tijden van financiële onzekerheid.
In vier Nederlandse natuurvriendenhuizen zijn er zondag duurzame activiteiten: workshops, rondleidingen, kinderactiviteiten, kook- en kunstdemonstraties, verhalenvertellers, muziekpresentaties. Ook lokale, duurzame en natuurgerichte organisaties laten zien waar ze voor staan: van natuureducatie tot biologische hapjes. Gasten werken op alle deelnemende locaties samen aan een kunstwerk. In Morgenrood is dat een buitenbank van mozaïek. Wie gaan daar met elkaar in gesprek nadat de discussie over klimaatgevolgen en duurzaamheid als programmaonderdeel is afgelopen?
Duurzame vrijetijdsbesteding gericht op natuur, cultuur, sociaal en ontmoeten markeren de activiteiten binnen het Nivon. Rond de tweeduizend Nivonvrijwilligers zetten zich in voor mens- en milieuvriendelijke reizen (het Nivon heeft geen vliegreizen), wandelpaden- en gidsen, natuurvriendenhuizen, kampeerterreinen en lokale activiteiten.
De landelijke open dag van het Nivon vindt plaats op zondag 19 april tussen 11.00-16.00 in vier natuurvriendenhuizen:
♦ De Bosbeek – Bosbeekweg 19-21 Bennekom, Gelderland. Tel. 0318-414723
♦ Hunehuis Hunebeddenweg 1 Darp (bij Havelte), Drenthe. Tel. 0521-341248
♦ Morgenrood – Scheibaan 15 Oisterwijk, Noord-Brabant. Tel. 013-5215935
♦ Banjaert – Burg Rothestraat 53a Wijk aan Zee, Noord-Holland. Tel. 0251-374318
Op www.nivon.nl/open dag staat het specifieke programma per deelnemend huis

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.