>Open dag Oude Moestuin

>

Starting our natural kitchen garden[Image by Chris [:]-) via Flickr]

Op Landgoed Brakel is een prachtige moestuin te vinden met bijzondere planten en groenten. Langs de oude tuinmuren zijn allerlei klimplanten. De tuin heeft zo’n 2.000 soorten planten, waaronder kruiden, inheemse planten en vele kuipplanten. Een groot gedeelte van de kruiden en inheemse planten is zeldzaam. Centraal in de tuin staat een put met oude pomp, onder een berceau met afdak. Het geheel is begroeid met wilde kamperfoelie, bosrank en kiwi. In de kas staan onder meer zestig verschillende soorten tomaten. Achter de kas ligt een veenmoerasje. Tevens verkoop van zaden van diverse planten uit de tuin.
Open op zondag 3 mei van 13.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang. Tevens voor groepen op afspraak te bezoeken. Bereikbaarheid: N322 richting Zaltbommel afslag Brakel. De Oude Moestuin is te vinden achter huis Brakel aan de Dwarssteeg 1 te Brakel. Informatie (0418) 672546 of www.mooigelderland.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.