>Philadelphia groenste stad USA

>

The City of Philadelphia[Philadelphia – Image via Wikipedia]

Philadelphia is door het gerenommeerde SustainLane.com reeds benoemd als een van de groenste steden in de Verenigde Staten, maar rust niet op haar ‘sustainable’ lauweren. De burgemeester van de stad, Michael Nutter, heeft een aantal speerpunten opgesteld die Philadelphia verder leiden naar de groenste positie in de sustainable-stedenlijst. Het Philadelphia Convention & Visitors Bureau heeft bovendien een ‘groene’ website gelanceerd, www.PhiladelphiaUSA.travel/green: een website waarop zakelijke bezoekers van de stad gemakkelijk en snel een locatie met een groen label voor hun zakelijke bijeenkomsten kunnen vinden.
“In deze veranderende tijden is een goed overzicht van locaties die op een verantwoordelijke manier met de natuur omgaan onmisbaar”, zegt Jack Ferguson, de vice president van het Philadelphia Convention & Visitors Bureau. De website biedt naast een overzicht van locaties ook tips voor bedrijven die graag energie willen besparen en hun afval willen reduceren.
Philadelphia is meer dan driehonderd jaar geleden ontworpen door William Penn als ‘Greene Country Towne’: een combinatie van stedelijke en groene elementen, om de stad zo aantrekkelijk en rustgevend mogelijk te maken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.