>Reisje: toiletpapier rapen in Egypte

>’Als je niet studeert, kun je later alleen maar ‘strontraper achter de trein’ worden’, waarschuwden de ouders van Wilfried Vandepitte en Hedwig Vansteenkiste vijftig jaar geleden. En kijk: ze hebben hard gestudeerd, maar eindigen toch als strontraper. Niet achter de trein, maar achter de toeristen in de Egyptische woestijn. ‘Niet overdrijven, hé. De stront laten we liggen, we rapen enkel het toiletpapier op’, zegt Hedwig Vansteenkiste. Morgen vertrekt ze samen met haar man en negen andere Vlamingen voor een zevendaagse opruimactie in de Egyptische Witte Woestijn. De Desert Fox Club hebben ze zichzelf gedoopt: een groep Vlaamse woestijnlovers die bevriend geraakt is met gids Ayman Mohamed in de oase van Farafra aan de rand van de Witte Woestijn. ‘Negentig procent van het zwerfvuil is papier. Toiletpapier van de duizenden Europese toeristen die hun behoefte doen in het zand’, zegt Wilfried Vandepitte. ‘Waarom we zo zeker zijn dat het van westerlingen komt? Omdat de Egyptenaren geen toiletpapier gebruiken. Ze hebben genoeg aan wat water en hun linkerhand. Zoals alle Afrikanen en Aziaten. Alleen wij hebben papier nodig. Bergen papier. En dat blijft daar allemaal achter.’ Lees het hele verhaal bij Nieuwsblad.be

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.