Rhebok Hiking Trail nodigt uit

De Free State is nou niet meteen Zuid-Afrika’s topattractie. De meeste vakantiegangers díe er een kijkje nemen, komen echter om te wandelen. Iets waarvoor de Free State zich bijzonder goed leent. Het beste wandelgebied is zonder twijfel het Golden Gate Highlands National Park in het oosten van de Free State. De voorlopers van de Drakensbergen bieden wandelaars uitgestrekte graslanden en ruige zandstenen rotsformaties. Vooral aan het einde van de dag zijn de uitzichten fenomenaal. Hieraan dankt het park ook zijn naam. De namiddagzon legt dan een gouden gloed over de vlaktes. Eén van de mooiste wandeltochten in het park is de Rhebok Hiking Trail. Deze 33 kilometer lange tocht voert je in twee dagen door een groot deel van het park. Een andere bekende wandeling is de Sentinel Trekking richting de top van de Drakensbergen. Op weg naar dit 3.000 meter hoge punt passeer je watervallen, de Maluti bergen en een rotsformatie genaamd Devil’s Tooth. Dat de Sentinel Trekking geen makkelijke klim is, maakt die laatste naam wel duidelijk. Op sommige plekken klim je nagenoeg recht omhoog, met behulp van touwladders. Is dit te zwaar of te eng voor je, dan kun je ook een omweg nemen. Die is uiteraard wel langer, en minder avontuurlijk. Lees het hele verhaal in Zuid-Afrika’s nieuwsbrief

learn more here..

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.