>Slapen in regeringsvliegtuig

>Over enkele maanden is het zover. Vanaf half juli kunnen toeristen uit binnen- en buitenland op een aparte manier overnachten. In een tot een luxe suite omgebouwd vliegtuig op vliegveld Teuge nabij Apeldoorn. Het betreft een toestel van het type Ilyushin 18 dat in 1960 gebouwd is. Het is een initiatief van ondernemer Ben Thijssen, die het toestel in 2007 kocht. Thijssen is eigenaar van de online hotelboekingswebsite www.hotelsuites.nl waarop luxe en bijzondere accommodaties geboekt kunnen worden. Het toestel wordt in de nacht van 23 op 24 april vanuit Duitsland naar vliegveld Teuge vervoerd waar het direct aan het platform komt te staan.
Enkele kleine onderdelen waaronder het staartstuk, vleugeltips, motoren en propellers zijn reeds naar vliegveld Teuge getransporteerd. Maar de grote klus moet geklaard worden in de nacht van 23 op 24 april wanneer de vleugels en de romp van 37 meter vanaf de Duitse plaats Harbke tussen Braunschweig en Magdeburg naar Nederland worden vervoerd.
Het toestel heeft dienst gedaan als regeringsvliegtuig voor DDR politici en kende onder meer Eric Honecker als een van de passagiers. Tussen 1964 en 1986 werd het op vakantiebestemmingen als Cuba, Rusland, China en Vietnam ingezet door de Duitse reisorganisatie Interflug. Tot 2007 fungeerde het als restaurant in het Duitse plaatsje Harbke.
Alle onderdelen van het 37 meter lange toestel zijn nog volledig in tact. In de maanden mei en juni worden de delen weer in elkaar gezet en wordt het gehele vliegtuig omgetoverd tot een luxe suite met onder meer bubbelbad, douche, infraroodsauna, flatscreen tv’s, dvd- speler, gratis wireless internet, airco en koffie en thee benodigdheden. Gasten kunnen tevens plaats nemen in de cockpit die zich nog in de oorspronkelijke staat bevindt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.