>Sterren kijken met pasen

>>Sterren kijken met pasen 13Planetron Cinedome in het Drentse Dwingeloo vertoont gedurende het paasweekend een bijzondere rondomfilm van Cirque du Soleil. De projectie op het grote koepelvormige projectiescherm van 350 m2 geeft het gevoel niet op een afstand naar de kunstzinnige circusacts te kijken, maar er juist tussenin te zitten.
‘Cirque du soleil, Journey of Man’ is een mystieke reis langs diverse stadia in het leven. Een reis, die wordt vormgegeven door extreem hoogstaande acrobatiek, meeslepende muziek en prachtige kleurrijke creaties op bijzondere locaties over de gehele wereld.
De reis begint met het bonzende ritme van de trommels van de ‘Taiko Drummers’, waarbij geboorte op een bijzondere wijze wordt verbeeld. Vervolgens wordt de kleuterperiode weergegeven in een gracieus onderwaterballet van synchroonzwemmers in de oceaan.
’Redwood Forest’ is de locatie waarin de kindperiode plaatsvindt. Hier geven ‘Bungees’, op vogels lijkende acrobaten, een waar luchtballet in een bijzondere trapeze-act.
Alle bijzondere elementen van een live-voorstelling zijn in deze rondomfilm opgenomen: de bijzondere muziek, de bijzondere optredens en de bijzondere omgeving. De weergave op het grote projectiescherm van Planetron Cinedome maakt van deze voorstelling een adembenemende belevenis.
De voorstelling ‘Cirque du soleil, Journey of Man’ wordt het gehele paasweekend vertoond. Op Goede Vrijdag (10 april) om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur en op zaterdag 11 april en beide paasdagen om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur.
Tevens is in het paasweekend op 11 april een sterrenkijkavond gepland. Naast een planetariumvoorstelling zal tijdens die avond bij helder weer naar Saturnus worden gekeken door de grootste optische telescoop van Nederland. Voor kinderen is er een speurtocht door de expositieruimte, waarmee ze een sterrenkijkmedaille kunnen verdienen. Het avondvullende programma begint om 20.30 uur. Planetron Cinedome is dan open vanaf 20.00 uur.
Reserveren is gewenst, dit kan via internet op www.planetron.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.