>Stockholm pronkt met groenlabel

>>Stockholm pronkt met groenlabel 12Nu Stockholm door de Europese Commissie is uitgeroepen tot de eerste winnaar van de nieuwe Europese Groene Hoofdstad Prijs wil de Zweedse stad de verkiezing te gelde maken en uitdragen waarom het zo bijzonder is. De Zweedse hoofdstad heeft een ambitieus en innovatief milieubeleid en heeft veel investeringen gedaan die het milieu en de stedelijke levenskwaliteit hebben verbeterd. Maar de stad is ook `zichtbaar´ groen. Waar je ook bent, in Stockholm ben je altijd omgeven door water doordat de stad op 14 eilanden is gebouwd. Ook kun je midden in het centrum van Stockholm op zalm vissen. Bovendien woont ongeveer 95% van de inwoners op nog geen 300 meter afstand van een park of groene zone. Een goed voorbeeld van het groen in Stockholm is het eerste nationale stadspark ter wereld: ´Ekoparken´. In dit bijna 30 km² grote park liggen velden, meren en bossen met een bijzondere ecologische waarde. De ideale plek voor natuurliefhebbers.
Stockholm is een ideale plek om de stedelijke natuur te verkennen en tegelijkertijd te genieten van een bruisende stad. Een van Stockholm´s beste attracties is de unieke archipel met meer dan 30.000 eilanden. Ook degenen die slechts een kort bezoek aan Stockholm brengen kunnen fietsen op het groene eiland Djurgården, struinen langs de stadspier, een boot- of kajaktour maken door de archipel of kiezen voor een wandeltocht over de daken van de stad. www.visitsweden.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.