>Taiwan trots op Taipei 101 Tower

>>Taiwan trots op Taipei 101 Tower 9De Taipei 101 Tower in Taiwan is, na de Burj Dubai, het hoogste gebouw ter wereld. Deze gigantische toren van 508 meter hoog staat in de Taiwanese Hoofdstad Taipei. Hij staat symbool voor de voorspoed en welvaart van het financiële district in Taipei. De toren staat op 17 mei in het teken van de Taipei 101 run waarbij atleten zo snel mogelijk de trap op moeten hollen.
Maar ook voor mensen die liever rustiger hun vakantie doorbrengen is een bezoek aan de toren aan te bevelen, want op het gebied van gastronomie en shoppen is het een must.
De bedoeling van het ontwerp was de toren te bouwen als symbool van welvaart en voorspoed van het financiële district in Taipei. De bouw begon in 1998 en het gebouw zou uit 66 verdiepingen bestaan. Pas later werd besloten het gebouw te verhogen tot de huidige 101 verdiepingen. De top werd bereikt in juli 2003. In de multi functionele toren bevinden zich winkels, een fitness-centrum , kantoren, restaurants en observatie dekken. Elk jaar wordt er naar traditie Chinees vuurwerk afgestoken vanaf de Taipei 101.
Naast de vele ultra moderne faciliteiten die Taipei 101 heeft te bieden zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden en activiteiten te beleven. Zo wordt er op 17 mei 2009 de Taipei 101 Run Up georganiseerd waarbij atleten zo snel mogelijk per trap naar de bovenste verdieping proberen te komen. Een hele klus, want in totaal zijn er 2046 treden te begaan, en de Taipei Run Up wordt dan ook gezien als de zwaarste traploopwedstrijd ter wereld. Jaarlijks doen er ca 2.500 deelnemers mee aan deze bijzondere wedstrijd. De Australiër Paul Crake is vooralsnog recordhouder: hij was in 2007 in 10 minuten en 29 seconden boven.
www.taiwantourismus.de | www.taipei101mall.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.