>Vier nieuwe NS-wandeltochten

>

Foto Wandelplatform/Ad Snelderwaard

Goed bericht voor wandelaars die alle 46 NS-wandeltochten al gelopen hebben. De populaire reeks, wandelen van station naar station via mooie lange-afstandswandelpaden, is dit jaar weer vernieuwd. Ook voor seizoen 2009-2010 heeft het Wandelplatform in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen vier nieuwe NS-wandeltochten ontwikkeld. De populariteit blijkt wel uit de cijfers: vanaf vorig jaar april is er via de site www.eropuit.nl/wandelen meer dan 550.000 keer geklikt op één van de routes. Ruim 80.000 routeboekjes werden via diverse NS-stations verspreid.
Nieuw zijn onderstaande routes:
Maascorridor: Venlo–Kaldenkirchen, 17 km (volgt deels het in ontwikkeling zijnde Streekpad Maasduinen-Nierspad)
Een grensoverschrijdende route door de uiterwaarden van de Maas en het bosrijke Maas-Swalm-Nette Naturpark.
Twellose Landgoederen: Deventer–Twello–Deventer, 11 of 18 km (grotendeels via het Streekpad Hanzestedenpad)
Ingrediënten van deze route zijn de Hanzestad Deventer en de aan de overzijde van de IJssel gelegen landgoederen rond Twello.
Warnsborn: Arnhem–Oosterbeek–Wolfheze, 10 of 18 km (volgt het Streekpad Veluwe Zwerfpad)
Glooiende Arnhemse stadsparken met musea, landgoed Warnsborn, de indrukwekkende Airborne begraafplaats en de 450 jaar oude wodanseiken van Laag-Wolfheze maken van Warnsborn een gevarieerde boswandeling.
Oranjewoud: Heerenveen–Wolvega–Steenwijk, 17+23 km (grotendeels over LAW Zevenwoudenpad)
Beginnend met Heerenveen en Oranjewoud, eindigend met de 26 meter hoge Woldberg. Ertussen de Lendevallei en het open landschap van de voormalige rendierjagers en de Stellingwerven.
De routebeschrijvingen zijn gratis te downloaden via www.eropuit.nl/wandelen. Op deze site staat bij de betreffende wandeling aangegeven waar het routeboekje te koop is. Vaste NS-klanten ontvangen de routeboekjes gratis. De routeboekjes zijn ook te bestellen en te downloaden via www.wandelnet.nl. Hier zijn de routes weergegeven in Google Maps.
Vier nieuwe routes betekent ook dat er vier NS-wandeltochten moeten vervallen. Dit zijn Omringdijk, Stenen Tafel, Vragenderesch en de tweedaagse Veerse Wateren. Tot mei zijn deze routes nog zonder problemen te lopen. Daarna worden de markeringen met NS-logo verwijderd.
De NS-wandeltochten Kampina, Laag-Soeren, De Vuursche en Warnsborn zijn tevens als GPS-route te downloaden via www.eropuit.nl/wandelen. Er zijn bovendien vier NS-wandeltochten geselecteerd die geschikt zijn voor Nordic Walking: Hondsrug, De Horsten, Lange Duinen en Maascorridor.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.