>Waar zijn de mooiste tuinen?

>Het tuinseizoen is begonnen en veel tuineigenaren willen dan niet alleen lekker in eigen tuin werken, maar ook tuinen van anderen bezoeken. En dat geldt voor menig groenliefhebber. Maar waar vind je de namen en adressen van tuineigenaren die hun tuin open stellen voor publiek. Dat is altijd een heel gepuzzel. Open Tuinen Net helpt hierbij: per provincie is er een website met de open tuinen in díe provincie (bv. tuinen in Noor-Brabant staan op de website www.opentuinenbrabant.nl, tuinen in Gelderland staan op de website www.opentuinengelderland.nl , tuinen in Overijssel staan op www.opentuinenoverijssel.nl enz.). Alle websites hebben dezelfde opbouw, zodat iedereen gemakkelijk zijn weg kan vinden op de verschillende sites. Ons bestand bestaat voor het grootste deel uit particuliere tuinen.
Open Tuinen Net verzamelt sinds ruim 5 jaar gegevens van open tuinen in Nederland en stelt deze informatie beschikbaar via het Internet. Inmiddels zijn er ruim 450 tuinen geregistreerd en het bestand wisselt steeds door het jaar heen. Uniek is, dat wij vóór elk tuinseizoen onze gegevens controleren, zodat onze informatie zo up-to-date mogelijk is.
Tuineigenaren kunnen hun open tuinen dagen het gehele jaar gratis aanmelden via een formulier op de website. Op elke provincie-website is er tevens een aparte pagina opgenomen met Tuinevenementen, zoals bijvoorbeeld De Hammer Open Tuindagen, De Betuwse Tuinenroute, Tuinenroute Rond dijk, vaart en zandschel enz. Op verzoek van enkele trouwe bezoekers is vorig jaar ook gestart met een website met open tuinen in België: www.belgie.opentuinennet.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.