>Washington viert de lente

>Yakima Valley in Washington State (VS) viert de komst van het voorjaar met een aantal bruisende lentefestivals. In deze regio wordt een van de smakelijkste wijnen van Noord-Amerikaanse bodem geproduceerd: veel van de lentefestivals hebben daarom een culinair tintje. Een bezoek aan een van de festivals geeft je de mogelijkheid even deel uit te maken van het landelijke en rustieke Amerikaanse leven.
Om authentiek Amerika te ervaren is een bezoek aan het Spring Fling Festival ( t/m 26 april) een aanrader. Per fiets kun je een speciaal voor de gelegenheid uitgestippelde route volgen en een voorproefje nemen op de ‘vintage’ wijn, in combinatie met de pas geoogste asperges.
Naast het Spring Fling Festival zijn er ook andere festivals in de regio die de nieuwe wijnoogst uitbundig vieren. Eind april worden twee Pre-Spring Barrel Tasting Rattle Snake Hills Style weekenden georganiseerd waarbij je de vers geperste wijn direct uit het vat kan proeven. Wijnmakers vertellen over het productieproces en de soorten wijn. In het laatste weekend van april wordt de komst van de nieuwe wijn gevierd met een weekend vol live muziek, lekkere hapjes en natuurlijk heerlijke wijn.
Een ticket om de festivals te bezoeken is niet nodig. Voor een overzicht van alle lentefestivals in Yakima Valley, klik hier. Voor meer informatie over Washington State en de wijnregio bezoek www.experiencewa.com en www.winecountrywashington.org.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.