>Wereldkrant uitgebreid

>Vanaf vandaag verschijnt de WereldKrant, de gratis digitale krant van Radio Nederland Wereldomroep, het gehele jaar door zeven dagen per week. Bovendien is het aantal pagina’s op werkdagen uitgebreid van zes naar acht. De Wereldomroep voorziet hiermee in een behoefte van Nederlandse vakantiegangers die via de WereldKrant op de hoogte blijven van het laatste wereldnieuws, weer en verkeer en toeristische tips.
De WereldKrant is een digitaal dagblad dat via Europese campings en hotels in geprinte versie wordt verspreid aan Nederlandse vakantiegangers. Door het veranderde vakantiegedrag van de Nederlander, is de vraag ontstaan naar een dagelijkse editie.
Hoofdredacteur Rik Rensen van de Wereldomroep: “Nederlanders gaan tegenwoordig het hele jaar door op vakantie. De vijftigplussers trekken vanaf mei door Europa en in september is er opnieuw een piek. Van december tot maart trekken tienduizenden Nederlanders naar de wintersportgebieden. De mensen willen dán weten of er vliegvelden vanwege een staking zijn gesloten, of dat er tunnels door een lawine dichtzitten.”
De digitale krant, die inmiddels door ruim 16.000 Europese campings en hotels wordt verspreid, verschijnt in zes regio-edities: Scandinavië, Groot-Brittannië/Benelux, Frankrijk, Spanje/Portugal/Marokko, Italië/Balkan en Midden-Europa. Per regio verschijnt een overzicht van verkeersmededelingen over belangrijke doorgaande verkeersroutes en een actueel weeroverzicht.
De krant bevat behalve het nieuws uit Nederland, buitenlands en sport nieuws, ook een toerismepagina met het laatste nieuws uit de vakantiegebieden, kampeertips en alarmoproepen van de ANWB. Ook vinden lezers er de ‘Vakantiefoto van de Dag’ en op zondag een recept uit de ‘WereldKeuken’.
De WereldKrant wordt elke dag omstreeks 06.30 uur (Nederlandse tijd) digitaal verstuurd. Aanmelden voor toezending van de WereldKrant kan via www.wereldomroep.nl/wereldkrant.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.