>Zandsculpturen bij Scheveningen

>Van 24 april tot en met 14 juni is er bij Scheveningen een zandsculpturenfestival. Er wordt ditmaal gebouwd aan een gigantisch zandkasteel. Hiervoor wordt bijzonder zand gebruikt, niet dat waar de badgasten normaal op zitten. Om met zand te kunnen bouwen, heb je namelijk zand nodig dat je hoog kunt stapelen. De korrelvorm is hierbij belangrijk. Probeer maar eens knikkers te stapelen en je zult zien dat alles uiteenvalt. Stapel je met blokken of dobbelstenen, dan is dit geen probleem. Zo is het ook met zand. In Scheveningen is het strandzand rond als knikkers (erosie). Daar kun je dus moeilijk mee bouwen. Het sculptuurzand heeft een hoekige korrel en is minder versleten. Sculptuurzand komt uit de rivier de Maas en is met het rivierwater meegevoerd uit de Alpen (mineraal zand). Deze zandkorrels zien er nog uit als dobbelsteentjes, die in en op elkaar passen.
Sculptuurzand wordt geproduceerd door het bedrijf Dekker van de Kamp uit de omgeving van Nijmegen, dat het zand selecteert per computer op de juiste korrelvorm en -grootte. Het is geregistreerd onder de naam “Beeldenzand”. www.sandsculptures.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.