>50% reizigers last van heimwee

>Weinig dingen kunnen een vakantie meer verpesten dan heimwee. Niet alleen kinderen hebben het. Het begint vaak nog voordat de koffers zijn gepakt. Eerst zijn er die kriebels in de buik, het plotseling opborrelende gevoel van spanning.Eenmaal aangekomen bij het vakantiehuisje is ook het hoofd op volle toeren aan het woelen.
Je voelt je eenzaam, droevig, angstig, soms zelfs depressief. De emoties veroorzaken op hun beurt weer lichamelijk ongemak. Buikpijn, darmklachten, een licht gevoel in het hoofd. Zucht, nog veertien dagen en dan gaan we gelukkig weer naar huis. Heimwee. Een obsessief en intens verlangen naar het vertrouwde van thuis waar volgens schattingen zeker 50 tot 90 procent van de Nederlanders wel eens mee te maken krijgt. Lees het hele verhaal bij AD.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.