>Aah, schattig! Eland-tweeling geboren

>

[ foto Lonneke Hendriksen]

Dierenrijk, dat dit jaar zijn vijfde verjaardag viert, heeft er dit weekend twee nieuwe en kerngezonde bewoners bij gekregen. Moeder eland Elke is bevallen van een tweeling. De geboorte van een Europese eland in Nederland is bijzonder: volgens de dierverzorgers kwam deze ondersoort de afgelopen jaren niet in een Nederlandse dierentuin ter wereld. Moeder Elke, vader Iwan en hun twee kinderen maken het erg goed en zijn nu al buiten zichtbaar voor bezoekers in Dierenrijk. Bezoekers mogen aankomend Pinksterweekend meedenken over namen. Naar verwachting kunnen de verzorgers voor het eind van de week waarnemen welk geslacht de twee jonge elanden hebben.
De Europese eland leeft in het het wild in het noordelijkste deel van Europa. Hij wordt tot 27 jaar oud en weegt 200 tot wel 825 kilo. De Europese elanden behoren tot de grootste elandensoort ter wereld. De geweien van mannetjeselanden kunnen tot wel twee meter breed worden, waarmee ze in de paartijd indruk proberen te maken op de vrouwtjes. Dit valt niet altijd mee, aangezien elanden niet in groepen rondtrekken.
Dierenrijk in Nuenen (vlakbij Eindhoven) biedt naast ijsberen, olifanten, tijgers, berberapen, zeehonden en tal van andere dieren ook spectaculair kidsvermaak dat kinderen laat ervaren hoe dieren leven en wat dieren kunnen. www.dierenrijk.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.