>Bladgoud in Mini-Europa

>Mini-Europa, het Madurodam van Brussel viert dit jaar de 20e verjaardag en ter gelegenheid van dat feestje is een compleet vernieuwde mini Grote Markt van Brussel ingehuldigd.
De maquette van de Grote Markt is geheel gerenoveerd. Na digitale bewerking werd al het schilderwerk met de hand afgewerkt. Er kwam zelfs een goudsmid aan te pas om met uiterste precisie de vergulde elementen van de huizen en de teksten op de gevels met echt bladgoud aan te brengen. Bovenop het prachtige gotische stadhuis prijkt de aartsengel Sint-Michiel op een draak, iets dat je nu eindelijk eens goed kunt zien want in de realiteit is de engel bovenop de torenpunt wel heel hoog in de lucht. De sfeer op de Grote Markt wordt gemaakt met miniatuurfiguurtjes, bloemen op het balkon, verschillende kraampjes op het plein en een vernieuwde straatverlichting met LED lampen. Deze dure renovatie is er niet alleen gekomen omwille van de 20e verjaardag maar zeker ook vanwege het belang van de Grote Markt, het hart van Brussel. Mini-Europa biedt overigens niet alleen beroemde Europese gebouwen maar ook veel groen in de vorm van zorgvuldig gesnoeide struiken en bomen. Het park is het hele jaar overdag open van 21 maart tot en met 3 januari en van half juli tot half augustus in het weekend ook op zaterdag- en zondagavond tot ’s avonds laat. Mini-Europa ligt zoals bekend aan de voet van het Atomium waar voldoende parkeergelegenheid is.

Info: Mini-Europa, Bruparck, B-1020 Brussel, 0032-2-4780550, www.minieurope.com, info@minieurope.com, open van 21/3/2009-2/1/2010, dagelijks en van 18/7-16/8 in het weekend ook ’s avonds voor Mini Europa By Night.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.