>Bouw Plopsa-park begint vandaag

>Vandaag (maandag 11 mei) starten de werkzaamheden voor de bouw van een gloednieuw overdekt Plopsa-park in het Noord-Nederlandse Coevorden in de provincie Drenthe. Woensdag werd daarover een akkoord bereikt met de drie hoofdaannemers en werden de contracten ondertekend. Na Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo; is dit het eerste buitenlandse project van de Plopsa-groep – de themaparkendivisie van Studio 100.
“Wij zijn blij dat we na twee jaar voorbereiding eindelijk ons eigen park in Nederland kunnen realiseren zodat we ook daar de allerkleinsten kunnen verwennen met de avonturen van onze Studio 100-figuren,” legt algemeen directeur van de Plopsa-groep Steve Van den Kerkhof uit. Voor dit project – dat geraamd wordt op 15 miljoen euro – wordt uitsluitend gewerkt met Noord-Nederlandse aannemers die, als alles volgens planning verloopt, in het voorjaar 2010 met de werken zouden klaar zijn.
Net zoals Plopsa Indoor Hasselt betreft het hier een overdekt themapark opgebouwd rond de alom gekende Studio 100-figuren als Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba, Piet Piraat en K3. Ook enkele nieuwe figuren zullen een eigen stek krijgen in het indoorpark. Rond ieder figuur worden een aantal attracties gebouwd. Een 15-tal in totaal. Met Plopsa Indoor Coevorden wil de Plopsa-groep de kleinere kinderen tot ongeveer 6 jaar aanspreken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.