>Den Haag zit met Pier

>Als Hagenaar sta je er niet zo bij stil: de Pier, daar kun je gewoon op. Vanaf de boulevard. Dat weet je. Maar die trieste toegangshekjes en dat verlaten loket, nog daterend uit het tijdperk dat je entree moest betalen voor de Pier, zetten toeristen wel eens op het verkeerde been: mág je er wel op? De entree van de Pier is niet hartelijk. „We krijgen meer vragen over de Pier dan over het Kurhaus,’’ zegt een medewerkster van het VVV-kantoor Scheveningen. „Maar vooral of ze er wel op mogen.’’
De Pier, uniek in Nederland. Op ansichtkaarten doet-ie het nog alijd goed, de ijskastmagneetjes met de Pier zijn deze maandag al uitverkocht terwijl er van het Kurhaus en de vuurtoren nog volop zijn. Maar vorige week was het betonnen bakbeest weer eens in het nieuws vanwege schrikbarend slecht onderhoud, op het gevaarlijke af.
Ach, what’s new? De Pier, dat wil toch nooit wat worden. Het verroeste aanhangsel in zee ligt al jaren weg te kwijnen. We zijn er niet trots op. In de promotieactiviteiten van Den Haag zul je de Pier nooit in één zin genoemd zien worden met andere unieke bouwwerken als het Vredespaleis, het Mauritshuis en het Kurhaus. Den Haag weet zich geen raad met de Pier. Lees het hele verhaal bij AD.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.