>Duitsland favoriet bij NL-fietsers

>Duitsland is voor Nederlandse fietsers het meest favoriete land voor een fietsvakantie. Dat blijkt uit het onderzoek, dat de populaire website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) de afgelopen maand onder haar abonnees en bezoekers heeft gehouden.
De vraag was: ‘Wat is uw meest favoriete fietsvakantiegebied in het buitenland?’ 29% van de recreatieve fietsers geeft als antwoord, dat Duitsland het meest geliefd is. België volgt – op kleine afstand – met 24%. Frankrijk is derde met 20%. Vierde in populariteit is Oostenrijk, dat 9% scoort.
Bij de keuzes voor Duitsland werden met name de Moezel en de Eifel als favoriet vakantiegebied uitdrukkelijk genoemd. In België scoren Vlaanderen, Limburg, de Kempen en de Ardennen opvallend. In Frankrijk is de Loire een meermalen genoemd fietsgebied. Oostenrijk behaalt haar vierde plaats vooral dankzij de populaire Donauradweg.
Het onderzoek vond plaats onder 500 abonnees van het E-Magazine Fietsnieuwsbrief en bezoekers van de fietswebsite Fietsen Eén Twee Drie. Hoofdredacteur Gerrit Pruim denkt, dat de uitslag ‘een goede indicatie’ is, hoe Nederlandse recreatieve fietsers denken. “Bij mijn weten is dit het eerste onderzoek, dat op dit gebied plaats heeft gevonden”.
Fietsen Eén Twee Drie publiceert inmiddels 3.396 – gratis uit te printen – fietsroutes, zowel in Nederland als in Vlaanderen en in de rest van de wereld.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.