>Fluitend de Zwitserse bergen over

>>Fluitend de Zwitserse bergen over 12Veel recreatiefietsers zien letterlijk als een berg tegen fietsen in Zwitserland op, ondanks het feit dat er net zo goed vrij vlakke routes langs meren en rivieren zijn. Dankzij de komst van de elektrische fietsen, de e-bikes, kun je nu zonder al te veel moeite zelfs Zwitserse heuvels en bergen bedwingen. E-biking heeft een enorme vlucht genomen in Zwitserland. In veel vakantieplaatsen zijn e-bikes net als gewone fietsen en mountainbikes te huur om de omgeving mee te verkennen. De integratie in het routenetwerk van ZwitserlandMobiel is bijna vanzelfsprekend. Behalve dagtochten zijn in Zwitserland zelfs complete meerdaagse tochten per e-bike met verzorgd bagagevervoer te maken. De e-bike is het alternatieve vervoermiddel voor de langeafstandsfietsroutes en voor nieuw ontworpen panoramaroutes door de Zwitserse natuur.
E-bikes van het merk “Flyer” zijn via de organisatie Rentabike in Zwitserland te huur op zo’n 35 adressen, merendeels treinstations, verspreid over heel Zwitserland. Voor groepen vanaf 10 personen zijn er speciale arrangementen. Een veiligheidshelm wordt meegeleverd. Als je voor een langere periode huurt, kun je de fiets bij een ander station weer inleveren. De kosten bedragen voor 1 dag ongeveer 20 euro en als je in het bezit bent van een voordeelkaart van het Swiss Travel System 16 euro. 6 Dagen huur komt op ongeveer 120 resp. 115 euro. Minimumleeftijd: 16 jaar.
Fietsland Zwitserland: www.veloland.ch, zoekterm: “e-bike” voor adressen e-bikehuur en boekbare arrangementen. Fietshuur: www.rentabike.ch en www.flyer.ch
Dagtochten: www.berninfo.com en www.railaway.com
Meerdaagse arrangementen rechtstreeks: www.swisstrails.ch en www.alpavia.ch
Algemene informatie Zwitserland: telefoon 00 800 100 200 30 (gratis nummer), info@myswitzerland.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.