>Frankrijk, ook voor duurzaam toerisme

>

the village of Gordes, Vaucluse, France[Image via Wikipedia]

In 2009 besteedt Maison de la France extra aandacht aan duurzaam toerisme. Ook moedigt zij partners aan hun activiteiten in evenwicht te laten zijn met de omgeving. Deze partners hebben als doel ecologisch te handelen en de locale economie te stimuleren. Hun inzet op dit gebied verschilt per initiatief; ecologische bouw, duurzame energie, milieuvriendelijke producten, opvang van regenwater, gebruik van locale producten en diensten… 100% duurzaam bestaat niet, maar de inzet voor een “verantwoord toerisme” is wel degelijk aanwezig. Hiervan getuigen de verschillende initiatieven die u kunt vinden op nl.franceguide.com/natuur
Een aantal voorbeelden: Kamperen in een tent, een huisje of woonwagen van Huttopia is simpel en toch heel comfortabel. Op het platteland of in de bergen zonder telefoon of televisie. Inkopen doen op de plaatselijke markt, luieren of juist actief zijn op de fiets of in een kano… omringd door de natuur. Huttopia is leven op een simpele, échte manier. Bij Huttopia Versailles verblijft men bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving, volledig ontworpen in evenwicht met de natuur (lichte, demonteerbare huisjes van Frans makelij, beperkt verkeer, afvalscheiding, verkoop van ambachtelijke producten). Ideaal voor de familie op slechts 30 minuten van Parijs.
Huttopia biedt eveneens campings met respect voor de natuur. Ze zijn te vinden onder de naam Camping Indigo. Meer informatie: www.huttopia.com/nl en www.camping-indigo.com/nl

Een verblijf in een “Ecogite” van Gîtes de France betekent een duurzame vakantie. De accomodaties zijn ontworpen of gerestaureerd met methodes en materialen die zo min mogelijk impact hebben op de natuur. Zowel in economisch als ecologisch opzicht gaat het hier om duurzame constructies. Het accent ligt op de origine en de aard van de gebruikte materialen. Er wordt gebruik gemaakt van recycling, klimaatvriendelijke productielijnen en duurzame energie.
Meer informatie: www.ecogite.fr/nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.