>Hotels Cannes en Frankfurt duurder

>Volgens de trivago Hotelprijs Index (tHPI)van www.trivago.nl is de gemiddelde prijs 120 euro voor een standaard tweepersoonskamer in de Europese metropolen in mei 2009. Cannes en Frankfurt kennen de sterkste stijging met 31 en 26 procent. Een aantal steden hebben hun tarieven zien dalen, waaronder Amsterdam. De grootste daling is te zien in Bologna en Sofia.
De stijging die in april is begonnen zet door in mei met een stijging van hotelprijzen van zeven procent. Frankfurt ziet haar hoteltarieven stijgen van 103 tot 133 euro. De invloed van het
Internationale Filmfestival in Cannes is merkbaar want de stad volgt een zelfde koers, met een toename van 31 procent, een gemiddelde hotelprijs van 136 euro. Genève en Venetië zijn de twee duurste steden deze maand, respectievelijk 202 en 191 euro.
Geconfronteerd met deze prijsstijgingen is het moeilijk een goedkope bestemming te vinden. Gelukkig tonen Bologna en Sofia het tegendeel , zij zien hun hoteltarieven dalen met 13 procent. Andere betaalbare steden, waar het tevens zonnig is, zijn Granada (84 euro), Valencia (88
euro), Napels (96 euro), Lissabon (107 euro), en Madrid (108 euro). Voor deze keer is in Amsterdam, dat traditioneel bij de duurste steden in Europa behoort, een lichte daling van 1,3 procent van de hotelprijzen te zien.
De Hotelprijs Index (tHPI) van hotelprijsvergelijker www.trivago.nl geeft de gemiddelde overnachtingsprijzen weer voor de meest gezochte Europese steden op trivago. De gemiddelde prijzen voor een standaard tweepersoonskamer zijn berekend op basis van 40.000 dagelijkse
informatieverzoeken voor hotelovernachtingen door middel van de hotelprijsvergelijking van trivago.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.