>Jazzmarathon in Brussel

>

Toots Thielemans[Toots Thielemans (via last.fm)]

De gevels rond de Grote Markt laten binnenkort weer horen dat de akoestiek van het mooiste plein van België fantastisch is. Het is tijd voor Brussels Jazz Marathon, al de 14e editie. Sinds enkele jaren is hét jazzevenement van Brussel gratis toegankelijk. Dat betekent dat je op 29, 30 en 31 mei overal in de hoofdstad van Europa kunt genieten van concerten. Op podia in de openlucht en in cafés.
Met ongeveer 400 artiesten en meer dan 125 concerten in drie dagen, in verschillende stijlen en op verschillende plaatsen. In cafés, bars, hotel lounges, culturele centra en dansclubs en op vier grote pleinen: Grote Markt, de Zavel, Sint-Katelijneplein en Fernand Cocqplein. Jazz, latin, blues, afro-cuban, big band,…De Jazz Marathon geeft een perfecte sfeer in de stad. Locaties liggen meestal op loopafstand maar voor de verder afgelegen cafés zijn er jazzbussen. Vier openluchtpodia en zo’n 55 clubs en cafés waar men gratis kan genieten van heerlijke muziek. Jaarlijks is dit topevenement goed voor 250.000 bezoekers uit heel België en andere Europese landen. België is overigens altijd een vruchtbare bodem geweest voor jazzmusici. De Belg Adolphe Sax vond de saxofoon uit, Toots Thielemans, Philip Catherine, René Thomas, Bobby Jaspar, Charles Loos, Steve Houben, Michel Herr, Nathalie Loriers en Bruno Castellucci genieten internationale faam. Een selectie van deze musici is net als elk jaar ook nu weer present op Brussels Jazz Marathon. Info: www.brusselsjazzmarathon.be, 29-31/5/09. Brussel is goed bereikbaar met NSHispeed trein.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.