>Keukenhof sluit seizoen met record

>Keukenhof heeft haar jubileumjaar in stijl afgesloten. De zestigjarige internationale bloemententoonstelling heeft in 2009 een record aantal bezoekers kunnen registreren. Ruim vijf procent bezoekers meer dan in het topjaar 2008, passeerden de kassa’s. De wereldwijde recessie is slechts tot uitdrukking gekomen in de herkomst van de bezoekers. Er kwamen meer Nederlanders, Belgen en Duitsers en opmerkelijk veel Fransen en Chinezen. Ook zijn weer veel groepen uit India geregistreerd. Aan de andere kant was de belangstelling uit Engeland en de Verenigde Staten beduidend minder. Met de doop van een nieuwe tulp Spring Garden heeft Koningin Beatrix (op 18 maart) de zestigste editie van Keukenhof officieel geopend. Een absoluut hoogtepunt in dit seizoen. In het jubileumjaar heeft de internationale bloemententoonstelling het thema ‘USA, New Amsterdam: New York, 400’ meegekregen als hommage aan de talloze Amerikaanse bezoekers en de Nederlandse ontdekkingsreiziger Henry Hudson.
Keukenhof 2010 is voor het publiek geopend vanaf 18 maart en zal vervolgens toegankelijk zijn tot en met 16 mei. Het thema zal zijn ‘From Russia with Love’, waarmee een hommage wordt gegeven aan het groeiende toerisme vanuit Rusland. In 2009 zal het park nog drie dagen open zijn tijdens de Nationale Bloembollenmarkt van 16 t/m 18 oktober.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.