>Malta in top 3 duikbestemmingen

>Malta is onlangs tot 3e beste duikersbestemming gekozen door 35,000 lezers van ‘Diver Magazine’, een toonaangevend Noord-Amerikaans duikblad. Alleen Egypte en de Malediven staan hoger genoteerd. De Malta Tourism Authority is niet verbaasd dat Malta geëerd is met de award. De zichtbaarheid in de wateren rond Malta en Gozo is helder tot op een diepte van 30 meter en er is een grote variëteit aan riffen en grottenstelsels te bewonderen. Het maritieme leven biedt een prachtig kleurenpalet, waardoor Malta een droombestemming is voor liefhebbers van onderwaterfotografie.
Ook voor de ervaren duiker heeft Malta een aantal unieke ervaringen in petto. De rijke maritieme geschiedenis van Malta heeft ervoor gezorgd dat de wateren vol liggen met scheepswrakken en geologische vondsten uit de 2e wereldoorlog. Bij het plaatsje Wied-iz-Zurrieq is de Blue grotto te vinden, een stelsel van 7 grotten met een magische blauwe gloed. Vooral tijdens een nachtelijke duik, komt deze locatie tot zijn recht. De krabbetjes die overdag verscholen blijven komen namelijk ’s nachts te voorschijn. www.visitmalta.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.