>Markten in Wenen

>Het aantal markten in Wenen is groot: een bloemlezing van enkele bijzondere en voor toeristen interessante locaties. Op de bekendste en grootste markt van Wenen – de Naschmarkt – heeft een kleine revolutie plaatsgevonden. Het is restaurant ‘Neni’ gelukt om als enigste twee verdiepingen te realiseren. Omdat de Naschmarkt onder Monumentenzorg valt, mag er geen verdieping bovenop gezet worden. In plaats daarvan liet bedrijfsleider Haya Molcho in de beschikbare ruimte een tweede verdieping aanbrengen, van waaruit men een goed zicht heeft op het reilen en zeilen van de markt. Er is zelfs een groot terras voor wie graag in de zon wil zitten. Specialiteit van het restaurant zijn Israelisch-Levantijnse gerechten en vele broodsoorten gebakken in de eigen houtoven. ‘Neni’ is de jongste aanwinst op de Naschmarkt waar je zeker niet zult verhongeren: zo’n eenderde van alle kraampjes zijn eettenten.
Ook in de Karmelitermarkt in de Joodse wijk van de stad is het de laatste tijd goed eten. Behalve de eetgelegenheden ‘Madiani’ met zijn Georgische keuken en het Italiaanse ‘Danmayr’ is er recentelijk de ‘Marktachterl’ aan toegevoegd. Het heeft zijn oorspronkelijke inrichting behouden en er worden regionale en seizoensgerechten geserveerd. Als de zon schijnt kan men op het terras zitten.
Neni, Naschmarkt Stand 510, 1060 Wien, www.neni.at
Marktachterl, Karmelitermarkt Stand 96, 1020 Wien, www.marktachterl.com
www.vienna.info

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.