>Meer vluchten op New York

>>Meer vluchten op New York 9Deze maand viert Finnair het heuglijke feit dat de maatschappij 40 jaar op New York vliegt. Op 15 mei 1969 – het jaar dat Amerika voor het eerst op de maan landde – startte de Finse vervoerder vanaf Helsinki een lijndienst op New York. De eerste 15 jaar vloog men via Kopenhagen en Amsterdam naar New York. Vanaf 1984 werd dat een non-stop verbinding. Aanvankelijk werd er gevlogen met een DC-8, later werden de DC-10 en de Boeing MD-11 ingezet. Nu onderhoudt Finnair een dagelijkse vlucht via Helsinki naar JFK Airport met een splinternieuwe Airbus A330. Dit zomerseizoen verhoogt Finnair tussen 21 juni en 13 september het aantal vluchten van 7 naar 10 per week. ‘De drie extra vluchten vertrekken om 17.10 uur vanuit Helsinki en sluiten dus goed aan op de Amsterdam vlucht van 11.55 uur die om 15.20 uur in Helsinki arriveert,’ aldus Finnair sales director Benelux Michael Maass.
Finse topstylisten – waaronder Tapio Wirkkala, Dora Jung en Kari Lepistö werden destijds ingeschakeld om het cabineinterieur, kleding van stewardessen en service aan boord optimaal te presenteren. Wirkkala ontwierp onder meer prachtig bestek – zo geliefd dat duizenden messen na vluchten ‘verdwenen’. Stewardessen werden ieder jaar in een nieuwe uniform gestoken. Een van de meest opvallende ontwerpen waren de zilvergekleurde ‘space travel’ jasjes van ontwerper Lepistö. Behalve stewardessen zaten op de DC-8 vluchten ook speciale Finnair hostesses voor nog meer persoonlijke aandacht, om passagiers informatie over New York of Finland te geven of voor een gezellig gesprek. Zij droegen voor dat tijdsbestek zeer opvallende lange jurken. www.finnair.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.