>Nieuwe fietsgids Oeverlandroute

>

>Nieuwe fietsgids Oeverlandroute 9[Foto Fietsplatform/Eveline Kooijman.]

Fietsen langs water is een van de leukste manieren om te genieten van het vlakke Nederland. Het Landelijk Fietsplatform heeft een nieuwe gids uitgebracht die naadloos hierbij aansluit: de Oeverlandroute. Deze route loopt voor een groot deel parallel aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie met zijn vele forten. De uitgave bevat uitgebreid kaartmateriaal, overnachtingsadressen en informatie over bezienswaardigheden. Een prima basis voor het plannen en volgen van een korte of langere fietsvakantie. De bewegwijzerde Landelijk Fietsroute LF7 Oeverlandroute vormt de hoofdroute. Daarnaast zijn zes fietslussen (weekendtochten) samengesteld.
In de nieuwe fietsgids wordt de LF7 Oeverlandroute tussen Alkmaar en Maastricht gecombineerd met andere delen van LF-routes. De 350 km lange route voert door een gevarieerd landschap van de Noordzee bij Schoorl via de grote rivieren in de Betuwe tot aan het heuvelland bij Maastricht. De route loopt ook langs vele verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een uitgestrekt geheel van dammen, dijken, gemalen en sluizen, omringd door vele forten. Diverse forten zijn voor publiek opengesteld. Een bijzondere plek om de fietstocht even te onderbreken.
De fietsgids (ISBN 978-90-72930-41-5) is verkrijgbaar via de website www.landelijkefietsroutes.nl en bij de meeste boekhandels en VVV’s en ANWB winkels. Het kaartmateriaal van de uitgave is losbladig, scheurvast en waterbestendig. In een los informatieboekje staan achtergrondinformatie, de gebruiksaanwijzing en een lijst met overnachtingadressen. De winkelprijs is € 17,50.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.