>Polar World open in Zweden

>Het berenpark Orsa Björn Park heeft de nieuwe bezoekersattractie ‘Polar World’ in de Zweedse regio Dalarna geopend. De eerste inwoners van ‘Polar World’ zijn Ewa, een ijsbeervrouwtje geboren in het Ouwehands Dierenpark van Rhenen, en Wilbär, een mannetje uit de dierentuin van Stuttgart. Met een oppervlak van 40.000 M² is ‘Polar World’ het grootste ijsberenpark ter wereld en bovendien het eerste park dat een fokprogramma start voor de met uitsterven bedreigde dieren. Het dierenpark hoopt dat de twee nieuwe bewoners een oogje op elkaar krijgen en veel jongen zullen werpen.
Experts van dierentuinen uit heel Europa hebben hun medewerking aan dit droompark `Polar World´ verleend. Het ruime verblijf van de ijsberen is zo natuurlijk mogelijk aangelegd. Naast grote diepe meren, waar de ijsberen kunnen zwemmen en vissen, is er een kunstmatige gletsjer en ook de holen voor de winterslaap ontbreken niet.
Bezoekers van het Zweedse ijsberenpark `Polar World´ kunnen de ijsberen in hun verblijf zien, maar ook een tentoonstelling, het amfitheater en de informatie stations bezoeken. Mede dankzij de investeringen van de bekende Zweedse glasblazerijen Kosta en Orrefors zijn er bijzondere en waarheidsgetrouwe ijsdecors ontstaan.
Het ijsberenpark `Polar World´ is onderdeel van Orsa Börnpark, het grootste berenpark van Europa, waar naast ijsberen en kamtsjatka beren ook bruine beren, en andere inheemse dieren zoals lynxen in hun natuurlijke leefomgeving te zien zijn.
Het kleine stadje Orsa ligt ongeveer 310 km ten noordwesten van Stockholm en is vanuit zowel vanuit de hoofdstad als uit Göteborg goed bereikbaar per auto, trein of vliegtuig.
Lees de reportage die Elke Dag Vakantie.nl over dit gebied maakte

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.